Pagina's

donderdag 13 april 2017

In the press!


Purmerend op Zondag, 9 april 2017 over de Zomerexpo:
Purmerend - Een slootje in het Purmerbos, geschilderd door Philine van der Vegte uit Waterland is uitgekozen om te exposeren op de landelijke ZomerExpo in Museum De Fundatie in Zwolle. De jury heeft uit meer dan drieduizend inzendingen een keuze moeten maken en in totaal 250 werken met het thema “Water” geselecteerd.
Philine heeft haar plaats in het museum gewonnen met een kleine houtskooltekening op papier. Het verbeeldt een slootje in het Purmerbos. In het water is de reflectie van bomen te zien, de rimpeling van het water en takjes en kroos dat erop drijft. De tekening viel op door de eenvoud en materiaal, tussen veel grote en kleurrijke werken van andere kunstenaars.
Philine woont en werkt op een voormalige boerderij in Katwoude. Ze tekent en schildert naar het leven, en maakt naast landschappen ook stillevens en portretten van mens en dier. Sinds 1 februari doet ze aan daily painting, en probeert iedere dag een schilderij te maken. Ze houdt daarover een blog bij op www.philinevandervegte.com.De Zomerexpo is van 25 mei t/m 20 augustus te zien in de Fundatie Zwolle en Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe.